ویتامین C

از جمله سبزیجات و میوههایی که سطح ویتامین C در آنها بالا است میتوان به مواردی مانند طالبی، پرتقال، کلم بروکلی، فلفل دلمهای سبز یا قرمز، کیوی، گوجه فرنگی، توت فرنگی، تمشک، آناناس، انبه و پاپایا اشاره کرد.
برخی از فواید ویتامین سی برای سلامت ما شامل مواردی از جمله جلوگیری از نارساییهای سیستم ایمنی، محافظت در برابر بیماریهای قلبی و عروقی، محافظت در برابر مشکلات سلامتی ارثی، محافظت در برابر بیماریهای چشم، پیشگیری از چروک شدن پوست هستند.
ویتامین C خواص و فواید درمانی بسیاری دارد و بودن آن برای بدن ضروری است. باهم مطالعه میکنیم که ویتامین c برای چی خوبه، با ما همراه باشید.
✅ سلامت پوست و کلاژن سازی
ویتامین C موجب ساخت کلاژن شده و به طور طبیعی موجب کاهش بروز چین و چروک میشود.
ویتامین C برای تولید کلاژن که یک پروتئین مهم برای ساخت پوست، تاندونها رباطها و رگهای خونی لازم است ضروری است. ویتامین C یک آنتی اکسیدان است؛ حضور آنتی اکسیدانها در رژیم غذایی از ابتلا به سرطان پوست جلوگیری میکند.
✅ جذب مواد معدنی
جذب ویتامین C موجب افزایش میزان دریافتی آهنی که بدن بزرگسالان و کودکان دریافت میکنند، میشود.
✅ کاهش خطر ابتلا به نقرس
ویتامین C خطر ابتلا به نقرس را کاهش میدهد.
✅ مبارزه با رادیکالهای آزاد
ویتامین C یک از آنتیاکسیدان است که توانایی جلوگیری از آسیبهای رادیکال های آزاد و مواد شیمیایی خطرناک همچون دود سیگار را دارد. رادیکالهای آزاد در بروز برخی از بیماریها از جمله سرطان، بیماریهای قلبی و ورم مفاصل نقش دارند. رادیکالهای آزاد هنگام تجزیه غذا در بدن یا هنگام قرار گرفتن در معرض تشعشع یا دود سیگار تولید میشوند.
✅ بهبود سرماخوردگی و آنفلوانزا
ویتامین C سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و به همین علت به بدن کمک میکند تا با ویروس سرماخوردگی مقابله کند. مصرف ویتامین C هنگام درگیری با سرماخوردگی و آنفلوانزا میتواند موجب کاهش خطر ابتلا به عوارض بیشتری مانند ذاتالریه و عفونت ریه را شود.
✅ تقویت سیستم ایمنی تحت فشار
استفاده از ویتامین C میتواند برای کسانی که سیستم ایمنیشان به علت فشارهای روحی و روانی تضعیف شده است مفید و موثر باشد.
✅ درمان سرطان
استفاده از مقادیر بالای ویتامین C میتواند اثر ضدسرطانی داروهای شیمیدرمانی افزایش دهد.
✅ کاهش خطر سکتهی مغزی
قرار دادن میوه و سبزیجات در رژیم غذایی موجب افزایش سطح ویتامین C خون میشود، مطالعات نشان داده است که افرادی که ویتامین C بیشتری مصرف میکنند کمتر از بقیه در معرض خطر سکته مغزی هستند.