عوامل تشدید کننده جوش

۲ بازديد

عوامل تشدید کننده جوش


تقریبا اولین جوش و آکنه در سنین بلوغ روی صورت بوجود می‌آید، دلیل بوجود آمدن آکنه در این سنین، به هورمون‌ها ربط دارد. البته بعضی افراد در سنین کودکی هم جوش‌هایی روی صورت یا بدن خود می‌بینند که باید گفت عامل تمام این‌نوع جوش‌ها هم هورمون‌ها هستند. این جوش‌ها در صورت افراد تغییراتی ایجاد می‌کنند که روی اعتما به نفس فرد، تاثیر منفی خواهد داشت. همچنین تغییرات هورمونی در سنین کودکی تا نوجوانی ممکن است باعث بوجود آمدن جوش روی بدن نیز بشود. در قسمت شانه و سینه معمولا جوش بیشتر است. ولی در مواقع بسیاری افراد سال های بلوغ را گذرانده‌اند و در سن بین بیست تا سی سال درگیر آکنه و جوش هستند ولی معمولا این شدت بعد از سی سالگی از بی می رود. اما این دلیل نمی شود که جوش‌ها را به حال خود رها کنیم تا به سی سالگی برسیم. اولین ضرر جوش‌ها، ظاهر آزار دهنده آنهاست که مستقیما بر زیبایی و اعتماد به نفس شما تاثیر می‌گذارد و بعد از آن با رها کردن جوش به حال خود ممکن است حتی بعد از بهبودی، اسکار و جای جوش برای همیشه روی پوست بماند. پس هرگز بیخیال از کنار جوش رد نشوید.

آیا هورمون در تشدید آکنه تاثیر دارد؟

دلیل ایجاد جوش بر روی پوست، بسته شدن فولیکول است. با زیاد شدن هورمون مردانه(هورمون هیدروتسترون) تکثیر سلول پوستی در قسمت بالای فولیکول زیاد می شود و سطح آن را ضخیم‌تر می‌کند در نتیجه التهاب در سطح پوست بوجود می‌آید. پس مشخص شد که یکی از عوامل مهم ایجاد و تشدید آکنه، زیاد شدن این هورمون مردانه در بدن است.حالا بهتر است بررسی کنیم که چه عواملی با این هورمون دست به دست هم می‌دهند و آکنه را زیاد‌تر می‌کنند.

چربی پوست و تشدید آکنه

وقتی پوست چرب باشد به این معنی است که غدد چربی فعال‌تر از حالت نرمال هستند. و حالا حدس بزنید چه چیزی باعث ترشح بیشتر چربی می‌شود بله، هورمون مردانه. الان متوجه شدید که چطور عوامل تشدید کننده آکنه از هم ناشی می‌شوند. وقتی این ترشحات چربی در سطح پوست زیاد شود. باز هم سطح فولیکول را می بندند و باعث می شوند جوش‌ها بوجود بیایند. البته همیشه چربی پوست فقط به خاطر هورمون نیست و افراد ممکن است به صورت سرشتی پوست چرب داشته باشند ولی استفاده از لوازم آرایش نا مناسب هم می‌تواند به این چربی پوست دامن بزند. همچنین اگر در محیطی هستید که رطوبت و آلودگی زیاد است، این ترکیبات با چربی پوست مخلوط می‌شود و باز هم فولیکول ضخیم و جوش!

میکروب‌ها و تشدید آکنه

یک نوع باکتری بی‌هوازی به نام پروپیونیوم در ساختار فولیکول وجود دارد که گاهی با زیاد شدن این باکتری، سیستم ایمنی شروع به دفاع می‌کند و التهابات پوستی یا همان جوش ایجاد می‌شود. باز هم در اینجا رد پای تاثیر هورمون مردانه را خواهیم دید. این هورمون طی فرآیندی، باعث زیاد شدن باکتری موجود در فولیکول می‌شود. البته دلایل دیگری هم ممکن است به زیاد شدن این باکتری در فولیکول کمک کند. بی تحرکی، یکی از عوامل مهم در تکثیر این باکتری است.
غیر از این نوع باکتری که به صورت طبیعی تا اندازه‌ای در فولیکول وجود دارد، میکروب‌های دیگری هم می‌توانند باعث جوش و آکنه شوند. البته اگر بخواهیم تمام میکروب‌های موثر در ایجاد جوش پوستی را نام ببریم، تعداد آنها بسیار زیاد است ولی اگر شما در محیطی مانند بیمارستان‌ها مشغول به کار هستید، بهتر است نکات بهداشتی را بیشتر رعایت کنید.

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.